Läkare


Vi söker fler läkare för arbete på våra kliniker i Uppsala och/eller Stockholm.

Vill du vara med och utveckla nya läkemedel och behandlingsalternativ för framtidens patienter? Och samtidigt arbeta i en dynamisk miljö där klinik, akademi och Life Science industri möts? Då kan en tjänst som klinisk forskningsläkare på Clinical Trial Consultants (CTC) vara något för dig.

Clinical Trial Consultants (CTC) AB är ett snabbt expanderande Clinical Research Organisation (CRO) med huvudkontor i Uppsala. Vi utför kliniska studier på uppdrag av både industrin och akademin och erbjuder komplett full-service med alla involverade tjänster och moment från start till slut på en klinisk studie. Våra kliniska studier genomförs främst på våra egna forskningskliniker men vi har även samarbete med externa kliniker. Vi genomför allt från first-in-human studier (fas 0-I) där nya läkemedel testas för första gången i människa till multinationella fas III studier med patienter inom ett brett spektrum av terapiområden. 

CTC har de senaste åren utökat sin verksamhet och vi är för närvarande drygt 100 medarbetare varav ca 40 arbetar på våra fyra kliniker som ligger på Akademiska Sjukhuset, i Uppsala Science Park samt på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Som anställd hos oss omfattas du av kollektivavtal, generöst friskvårdsbidrag och andra förmåner så som extra ledighet, flextid och sjukvårdsförsäkring. 

Vi söker nu ytterligare en läkare till vår läkargrupp bestående av tre fast anställda läkare och ett tiotal läkare anställda på timbasis. Anställningen kan med fördel förläggas på deltid (50–80%) för att kombineras med annan klinisk tjänstgöring eller forskning.

Som läkare på CTC är du ansvarig för att forskningspersonernas medicinska säkerhet och rättigheter tillgodoses. Du arbetar i multidisciplinära team bestående av läkare, sjuksköterskor, projektledare, monitorer med flera. Arbetsuppgifterna för läkare på CTC inkluderar bl.a.:  

 • Vara ansvarig prövare (principal investigator, PI) och co-investigator (CI) i de studier som genomförs på CTC:s kliniker.
 • Arbeta kliniskt i studierna som genomförs på CTC genom att bl.a. informera forskningspersoner om studierna, inhämta samtycken, utföra hälsokontroller, övervaka forskningspersoner i samband med dosering, bedöma provsvar och EKGn m.m.
 • Utveckla, granska och ge input på studieprotokoll ur ett medicinskt perspektiv.
 • Utvärdera den medicinska säkerheten i kommande och pågående studier.
 • Ha kontakt med kunder och andra externa aktörer samt agera i en medicinskt rådgivande funktion.
 • Utveckla (skriva och/eller medförfatta) vetenskapliga publikationer baserat på CTC:s studier.
 • Bidra med medicinsk och vetenskaplig kompetens för att utbilda och träna CTC:s personal samt kontinuerligt utveckla verksamheten.

Om dig  

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet och vi söker dig som är beredd att arbeta efter CTC’s värdeord Gemenskap, Respekt, Engagemang och Professionalitet. Du är kommunikativ, ansvarsfull, har lätt för att samarbeta och bygga relationer och du har förmåga att engagera dig i och bidra till det kliniska studieteamet från start till mål. Du trivs med att arbeta i projektform inom överenskomna tidsramar och att jobba i team såväl som självständigt.

Krav

 • Svensk läkarlegitimation
 • Ansvarstagande och självständig
 • Hög samarbetsförmåga, lösningsförmåga och flexibilitet
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och i skrift
 • Vana att använda Microsoft Office-paketet

Meriterande

 • PhD
 • Specialistutbildning gärna inom anestesi, intermedicin, kardiologi, neurologi eller klinisk farmakologi
 • Tidigare erfarenhet av kliniska prövningar

Annat bra att veta  

Arbetstid, deltid enl. ök, i huvudsak under kontorstid men kväll-och helgtjänstgöring kan förekomma.

Tillträdesdag enligt överenskommelse.  

Ansökningstiden pågår fram till 31 maj 2022 men tjänsten kan komma att tillsättas före sista anökningsdagen. 


Låter det spännande eller har du frågor?

Kontakta medicinskt ansvarig (Chief Medical Officer) Helena Litorp

Mail: helena.litorp@ctc-ab.se 

Telefon: 072 225 0075

eller verksamhetschef (Director Clinical Research Units) Sandra Gunnarsson

Mail: sandra.gunnarsson@ctc-ab.se

Telefon 0705 292325

Sök tjänsten här.