Clinical Research Manager (projektledare)


Vi söker en erfaren Clinical Research Manager (projektledare) till vårt Clinical Operations-team.

Vill du vara med i processen att bygga upp ett växande företag som siktar högt? Där ett av målen är att stärka den svenska infrastrukturen för Life Science?

Vi söker nu en erfaren Clinical Research Manager (CRM), gärna med tidigare erfarenhet av konsultativt arbete på CRO företag. Har du dessutom arbetat med fas I studier är det meriterande. Som CRM leder du projektteam bestående av bland andra medicinska rådgivare, medical writers, monitorer, forskningssköterskor, läkare, farmakokinetiker, farmakovigilansexperter, eCRF designers, statistiker och programmerare.

Som CRM kan du arbeta från något av våra kontor eller hemifrån och du behöver vara beredd på ett visst resande i tjänsten (för närvarande några gånger per år). Du tillhör verksamhetsområdet Clinical Operations, som består av 25 medarbetare varav 9 arbetar som CRMer.

Som anställd hos oss omfattas du av kollektivavtal, generöst friskvårdsbidrag och andra förmåner så som extra ledighet, flextid och sjukvårdsförsäkring.  Tillsvidare 100%.

Ditt huvudsakliga uppdrag:

 • Koordinering av alla aktiviteter som CTC ansvarar för i respektive projekt
 • Primär kontakt gentemot kund och övriga eventuella parter involverade i studien
 • Statusuppdateringar till kund och relevanta parter
 • Planera och leda projektmöten, internt och externt
 • Ansvara för projektekonomin (budget, fakturering)
 • Sätta upp relevanta avtal med underleverantörer
 • Medverka vid framtagande, granskning och kvalitetskontroll av studieprotokoll, case report forms (CRF), forskningspersonsinformation/samtyckesformulär, studierapporter och övriga studiedokument
 • Sätta ihop och kvalitetsgranska ansökningar till Läkemedelsverk och Etikprövningsmyndighet samt kommunicera med dessa myndigheter
 • Medverka till vidareutvecklingen av CTC:s SOP:ar och mallar i enlighet med ICH-GCP och/eller ISO 14155 och andra applicerbara regelverk och riktlinjer
 • Övriga uppgifter, som att vid behov delta i kundmöten, inspektioner och audits, samt fungera som mentor till kollegor kan förekomma

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har det rätta GREPet, d.v.s. lever upp till våra värdeord; Gemenskap, Respekt, Engagemang och Professionalitet. Du sätter värde i att leverera med optimal kvalitet inom överenskomna tidsramar och trivs med att jobba i team såväl som självständigt. Du arbetar gärna i flera projekt parallellt och har en god planerings- och anpassningsförmåga. Du är engagerad i ditt arbete och har ett respektfullt och professionellt förhållningssätt till våra kunder, underleverantörer och kollegor. Några av de viktigaste egenskaperna är att du har en förmåga att se helheten och att engagera, motivera och stötta dina studieteam från start till mål. Du är även en god kommunikatör och problemlösare.

Krav

 • MSc inom Life Science-området, eller motsvarande
 • Minst 3 års erfarenhet av projektledning av kliniska prövningar
 • God förmåga att uttrycka dig på engelska, både i tal och i skrift
 • Utmärkt kommunikationsförmåga för att etablera goda samarbetsförhållanden med kollegor, kunder och underleverantörer
 • Vana att använda Microsoft Office
 • Erfarenhet av att koordinera komplexa leveranser inom överenskomna tidsramar

Meriterande

 • Erfarenhet av att projektleda kliniska studier i tidig fas
 • Erfarenhet av arbete på CRO företag
 • Erfarenhet av medicintekniska produkter och/eller Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP) samt kunskaper kring regulatoriska krav i relation till dessa ämnesområden

Sista ansökningsdag:

2022-04-15 – tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdagen och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Har du frågor kring tjänsten, välkommen att kontakta

Janet Håkansson, Manager CRM, janet.hakansson@ctc-ab-se, 070-330 18 51

eller

Ann-Sofie Svensson, Director Clinical Operations, ann-sofie.svensson@ctc-ab.se, 070-330 34 16

Sök tjänsten här.

Om arbetsgivaren – CTC Clinical Trial Consultants AB

CTC Clinical Trial Consultants AB är en snabbt växande Clinical Research Organisation (CRO) med kontor i Uppsala, Lund och Stockholm. Hos oss jobbar knappt 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Uppsala där tre av våra forskningskliniker (Akademiska ing 85 och Oscar II) är belägna. Ytterligare en klinik finns på Karolinska i Stockholm.


Som CRO utför vi kliniska studier på uppdrag av industrin och akademin och erbjuder ett komplett full-servicepaket som inkluderar de tjänster, moment och leveranser som krävs för att genomföra en klinisk prövning. Vi är specialister på studier i tidig fas, Fas 0 till Fas II. Studierna genomförs främst på våra egna forskningskliniker men vi samarbetar också med externa kliniker.